neděle 13. dubna 2014

APRC Rally of Whangarei a bezkonkurenční úspěch týmu ŠKODA MRF

Stejně, jako v ostatních sportech,  i v motorsportu hraje značnou roli štěstí. Dá se mu ale docela hodně napomoct. Asi tak nějak to udělala automobilka Škoda, která svůj tovární tým pro Australsko-pacifickou rally soutěž složila z těch nejlepších. K dispozici jim navíc dala osvědčený speciál Škoda Fabia S2000 s plnou tovární podporou. O obutí vozu se stará indický výrobce pneumatik MRF. Posádky perfektní podmínky a letité zkušenosti v úvodním závodě seriálu APRC stoprocentně zúročily.



Obhájce titulu z loňského roku, Gaurav Gill si konečně splnil další ze svých snů. Doposud se mu totiž vítězství v rally na Novém Zélandu vyhýbalo. Letos se mu konečně podařilo osud zlomit. Navíc s obrovským úspěchem, kdy se mu podařilo vyhrát všech 14 rychlostních zkoušek.


Jeho vyjádření ostatně mluví za vše: "Už několikrát mne tu od úspěchu dělil jen krůček, ale tentokrát to konečně vyšlo. Je to skvělé vítězství pro celý tým ŠKODA MRF." A v tom se neplete a jistě byl za skvělý výkon dostatečně pochválen. Úspěch se od tohoto indického jezdce očekával, loni v tomto závodě skončil druhý.

Naopak docela překvapil druhý jezdec týmu, Jan Kopecký. Tomu se dařilo zdárně svému týmovému kolegovi sekundovat a držel se celou dobu těsně za ním. Ačkoliv je Kopecký perfektní jezdec a několikrát to v minulosti potvrdil, přeci jen je pro něj série APRC velkou neznámou. Výkon, který předvedl, byl svým způsobem ohromující.


„S Gauravem jsme zápasili celý víkend. To umožňuje se dále zlepšovat. S podobnými šotolinovými soutěžemi totiž nemám příliš zkušeností, poprvé jsem také startoval tak daleko od domova. Proto jsem šťastný, že se mi podařilo dosáhnout tohoto výsledku,“ říká Kopecký.

Automobilka Škoda se rozhodla zúčastňovat této daleké rallyové série závodů zejména z obchodního hlediska. Dlouhodobou strategií jednoho z nejstarších výrobců automobilů na světě je totiž prorazit na asijských trzích. A tomu má právě účast vozů Škoda v závodech APRC výrazně napomoci.

Po úspěšném úvodní závodu tak tabulku jezdců vede Gill, následovaný Kopeckým. Mezi automobilkami dominuje tým Škoda MRF. Nyní si všichni přejí, aby oba jezdci dokázali svůj fenomenální úspěch zopakovat i v dalších podnicích seriálu.


Nejbližší možnost dokázat, že se nejednalo o pouhou náhodu, budou mít 16. - 18. května. V tomto termínu se pojede v Nové Kaledonii. Tak držme palce zejména našemu Janu Kopeckému, ať ukáže daleké Oceánii, jak se jezdí ve střední Evropě.

foto: Škoda a.s.


Žádné komentáře:

Okomentovat