neděle 20. dubna 2014

ERC "Circuit of Ireland": Tým Škoda motorsport na prvních dvou místech


Těsně před Velikonoční svátky se natěsnala slavná rally s názvem "Circuit of Ireland". Jedná se historicky o třetí nejstarší rally podnik na světě a tak je i dnes úspěch v tomto závodě prestižní záležitostí. S typem Fabia S2000 zde Škoda vyhrála již v roce 2012. Letos se jí ale podařil bezkonkurenční double.



O první příčku se postarala zkušená finská posádka Lappi /Ferm. Z celkově 18 rychlostních zkoušek se této sehrané dvojici podařilo 10 vyhrát. Na úzkých klikatých silnicích severního Irska to nebyl lehký úkol. Perfektní výkon zakončený vítězstvím posunul finského jezdce spolu s jeho navigátorem i v celkovém hodnocení. Oba tak stojí opět na prvních příčkách.

O nic hůře si nevedla ani druhá posádka továrního týmu z Mladé Boleslavi. Německé dvojici Wiegand / Christian se úspěšně dařilo po celou dobu nejrychlejší Finy stíhat. Právem tak v cíli stanuli na druh příčce. Dva vozy jednoho týmu na prvních dvou místech, to svědčí nejen o angažování těch nejlepších pilotů, ale zejména o spolehlivosti techniky. A to jistě vedení týmu Škoda motorsport nesmírně těší.

Ostatně dostatečně kriticky celý závod zhodnotil Esapekka Lappi: „Jsme hrozně moc šťastní, že jsme zde v Severním Irsku zvítězili. Celý tým pro tento výsledek tvrdě pracoval. Před startem soutěže jsme ani nepomysleli, že bychom mohli vést od začátku až do konce. Byla to pro nás skvělá rally. Rychlost a spolehlivost vozu byla naprosto rozhodující a naše intenzivní příprava s Jannem se bohatě vyplatila. Díky a gratulace patří celému týmu.“

Zatím ze čtyř závodů Škoda dva vyhrála. Lépe řečeno, Lappi jezdící se Škodou Fabia S2000 už dva vyhrál. Doufejme, že úspěšnou bilanci udrží - i přes to, že jej tlačí konkurence s výkonějšími vozy. Škoda slibuje, že na příští sezónu již také automobil specifikace R5 nachystá.

Tentokrát na záda Fabiím dýchala posádka s vozem Ford Fiesta R5. Nakonec pro dvojici Robert / Stuart zbylo pouze třetí místo, ale kdoví, jak tomu bude příště.

foto: (c) Škoda a.s.


Žádné komentáře:

Okomentovat