středa 3. července 2013

BMW tým RLL hlásí, že je připraven na pokračování ALMS. Na trati Lime Rock Park bere jedině vítězství

Osm týdnů, tak dlouho trvala přestávka v sérii americké Le Mans (ALMS). Je to pro to, aby se týmy mohly připravit a zúčastnit prestižního závodu Le Mans 24h ve Francii. Ten je už ale za námi a tak se americká série dočkala pokračování sezóny.

BMW Z4 GTE



Hned prvním závodem bude Lime Rock Park, kde se BMW cítí jako doma. Trať v západním Connecticutu je plná zatáček, což bavorákům hraje do karet. Tým RLL startuje s vozy BMW Z4 GTE a bohužel se potýkají se ztrátou na konkurenci zejména v maximálních rychlostech. Jinak řečeno, na rovinkách dostávají náklep od dalších zavedených značek, jako Porsche, Corvette, Ferrari a Aston Martin. Nicméně co se týče trakce vozu v zatáčkách, jsou špičkou ve svém oboru. A tak si od klikaté tratě Lime Rock Park slibují opravdu hodně.
BMW na  trati Lime Rock Park (ALMS)

Minulý rok bohužel BMW o první příčku přišlo vinou mechanické závady na přívodu paliva. Letos by se jim snad už podobné problémy mohly vyhnout. Tým úspěšně dokončil dvoudenní testování vozu na trati Road Atlanta. Také si finálně upravil data o pneumatikách, letos totiž poprvé obouvají značku Michelin. V průběžném bodování značek se tým drží na druhém místě, první Chevrolet má náskok pouze 7 bodů a tak bude závod v Lime Rock Park soutěží se vším všudy.
Vozy stáje BMW RLL startují v ALMS s čísly 55 (Bill Auberlen, Maxime Martin) a 56 (Dirk Műller, John Edwards). A obě posádky jsou patřičně nažhavené na pódiové umístění. Ovšem se stejnými ambicemi přijede i konkurence.  Závod se pojede 6. července 2013.
BMW na Le Mans Series v USA



foto: (c) BMW AG